Доставки всеки ден от 9:00 до 22:00 ч. Поръчки до 19:59 ч. могат да се доставят в същия ден. Цена за доставка 5 лв. и безплатна доставка при поръчки над 50 лв.

Категории
Close
Манголд кг кг.

Манголд кг

Продуктов код: 51223

Както знаем много добре – зелените листни зеленчуци са изключително полезни и богати на хранителни вещества. И докато всички познаваме спанака, копривата, китайското зеле и лапада – колко от вас са чували за манголда? Защо той е определен за супер храна - научете сега.
Манголдът е една сравнително непозната храна в България. Наричан е още спанаково или листно цвекло. По вид растението наистина прилича на спанака и листата на цвеклото. Манголдът е особено популярен в средиземноморската кухня, а първата му документирана употреба е в Сицилия.

Той е един от най-здравословните зелени листни зеленчука, тъй като е богат източник на множество полезни хранителни вещества. Видът на манголда е впечатляващ – неговите стъбла са оцветени в различни ярки цветове като червено, жълто и лилаво и са истинска прелест за очите.
Листният зеленчук е зареден с полезните полифеноли, антиоксиданти и каротиноиди, които се борят със свободните радикали, възпалението и развитието на много болести.

Множеството здравни ползи, свързани с консумацията на манголда, до голяма степен се дължат на факта, че растението съдържа витамини К, С и А, както и витамин Е, рибофлавин и витамин В6. По отношение на минералите в манголда може да намерите магнезий, манган, калий, желязо, натрий и мед.

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравих си паролата

Изгубена парола? Въведете Вашето потребителско име или имейл адрес. Ще получите на имейла препратка за възстановяване на паролата.