Уважаеми клиенти, онлайн магазинът за Банско няма да работи до началото на следващия зимен сезон. Очакваме ви отново от декември 2022г.

Категории
Close
Миле е Улие сол синя персийска 120г бр.

Миле е Улие сол синя персийска 120г

Продуктов код: 050732

Персийска синя сол в мелничка, 120 г

Една от най-редките в света. Чисти сапфирени кристали с леко лимонов вкус. Истинско украшение за масата и вкусова наслада за сетивата.
Подходяща за подправяне на морски дарове, ястия с трюфели, варени зеленчуци, салати.
Опакована в луксозна стъклена мелничка за многократна употреба. Оригинален продукт!
Произход: Иран
Внос от: Франция
Категория: супер премиум
ОПИСАНИЕ
Персийската синя сол е каменна сол, която се добива в солни мини, разположени в севернатата провинция Семан в Иран. Образува се при специфични климатични условия, надморска височина, налягане и влажност.
Синият цвят на персийската синя сол се получава по време на формирането на солните кристали под влияние на силното налягане между солните пластове. Кристалите пречупват светлината по специфичен начин и така се получава синкаво отражение, което е реално оптическа илюзия. Същият синкав ефект се наблюдава при глетчерите и по същите причини.
Персийската синя сол е богата на минерали – желязо, калций, калий… Притежава интензивен вкус и едновременно – удивителен сладък послевкус.
Подходяща е за овкусяване на фоа гра, ястия с трюфели, морски дарове, месни ястия.
Поради интензивния й вкус са необходими по-малки количества за подсоляване на ястията.
Състав: 100% персийска синя сол
Съхранение: далеч от влага и пряка слънчева светлина

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравих си паролата

Изгубена парола? Въведете Вашето потребителско име или имейл адрес. Ще получите на имейла препратка за възстановяване на паролата.