{{discountPrice}} лв. за {{custom.string.0.values.0}} {{/discountPrice}}

РАЙСКА ЯБЪЛКА КГ
По време на зреенето плодът има тръпчив вкус, поради високото съдържание на танин. При достигане на пълна зрялост обаче танинът изчезва напълно и по вкусови качества и консистенция райската ябълка напомня за кайсия.
Плодът е богат на желязо, фосфор, калций, магнезий и мед. Съдържа и пектинови вещества и витамини А, С, РЕ, В1 и В2. В миналото е била използвана за лечение на скорбут, но в съвремието се акцентира на тонизиращите ѝ свойства. Тя повишава апетита и работоспособността и същевременно успокоява нервната система.
Полезна е и за лечението на кашлица и настинки, причинени от заседнал секрет в горните дихателни пътища, но за целта се използва отвара от обвивката на плодовете.