Доставки всеки ден от 9:00 до 22:00 ч. Поръчки до 19:59 ч. могат да се доставят в същия ден. Цена за доставка 5 лв. и безплатна доставка при поръчки над 50 лв.

Категории
Close
СТАРА РЕКА ЛАПАД ПРЕСЕН 150Г бр.

СТАРА РЕКА ЛАПАД ПРЕСЕН 150Г

Продуктов код: 3485

Лападът (Rumex) е род многогодишни (рядко едногодишни) тревисти растения от семейство Лападови срещащи се в области с умерен климат. Разпространени са в изобилие по поляните в по-голямата част от Европа. Има около 150 – 200 вида лапад, в България – около 20 вида. Спанаковият лапад се отглежда като листен зеленчук.[1]

В различни фолклорни области лападът е наричан още с имената щавел, щавляк, лобода. Щафел или щавел в по-чести случаи се използва за синоним на лападовото растение "киселец", в Западните покрайнини и Пернишко - щафел е обикновения широколистен лапад. В Северна и Северозападна България - щавляк наричат само спанаковия (или спаначен, спанакоподобен) лапад.

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравих си паролата

Изгубена парола? Въведете Вашето потребителско име или имейл адрес. Ще получите на имейла препратка за възстановяване на паролата.