Доставки всеки ден от 9:00 до 22:00 ч. Поръчки до 19:59 ч. могат да се доставят в същия ден. Цена за доставка 5 лв. и безплатна доставка при поръчки над 50 лв.

Категории
Close
ЯБЪЛКИ ЖЪЛТИ ЕКСТРА КГ кг.

ЯБЪЛКИ ЖЪЛТИ ЕКСТРА КГ

Продуктов код: 25991

Ябълката или Malus domestica принадлежи към рода Malus, семейство Розоцветни (Rosaceae) и е едно от най-широко култивираните дървета. Десертните ябълки са от вида Malus domestica или негов хибрид.

Произхода й се свързва със Западна Азия, където все още могат да се открият диворастящите предшественици. Те са сред пръвите дървета, които са били култивирани от хората и днес разнообразието от сортове достига до 7500, като всеки един от тях се отличава с различни размери, период на цъфтеж и характеристики на плода.

Ябълката е овощно дърво с възкисели или сладки плодове с кълбовидна форма, чието плодово месо е 97 %, кожицата е към 2,5 % и семенната част до 0,5 %.

Плодовете съдържат 78–90 % вода, неразтворими вещества около 2 % и разтворими вещества – захари, киселини, пектин и др.

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравих си паролата

Изгубена парола? Въведете Вашето потребителско име или имейл адрес. Ще получите на имейла препратка за възстановяване на паролата.